Начин на приготвяне
Оризът се вари в малко вода, след което се добавя 900 мл мляко и захарта, и оставяме да кипне.
В отделен съд налейте 100 мл краве мляко и сложете пудинга. Разбърква се и се прехвърля при врящото мляко с ориза.
Разбъркването продължава, докато сместа стане по-гъста.
Добавят се още начупения шоколад и желатина, който е накиснат в студена вода. Бърка се, докато се стопи.
Щом сместа се охлади, се разсипва в купички или формички. След това се слага в хладилника, докато се стегне.
Когато готовият оризов пудинг е стегнат, внимателно се отстраняват формичките и вкусното десертче се гарнира с някакъв вид сладко. В случая е ползвано сладко от бели черешки.
Оризов пудинг с бял шоколад и прясно мляко, гарниран със сладко, е много апетитен.