Начин на приготвяне
Необходима ви е форма с подвижен ринг. На дъното сложете един ред бишкоти, потопени в хладко инстантно кафе.
След това наредете бишкоти и по стената на ринга, като изрежете малка част от всяка една, за да пасне.
Разбийте сметаната, заквасената сметана (отделете 3 лъжици) и маскарпонето с меда, като използвате миксер.
Разтворете желатина в малко студена вода. Когато набъбне, го загрейте на водна баня и го сипете в сметановия крем.
Сипете дебел пласт крем върху дъното на тортата. Отгоре сипете тънък пласт сладко и наредете парченцата изрязани бишкоти.
Следва останалата част от крема. Загладете хуаво.
Разтопете белия шоколад и го смесете с отделените 3 лъжици заквасена сметана.
Покрийте готовата бишкотена торта и приберете в хладилник за една нощ.
Сметановата Шарлота с бял шоколад е готова.