Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Сметанова Шарлота с бял шоколад

Сметанова Шарлота с бял шоколад

Сметанова Шарлота с бял шоколад
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Най-трудната част в приготвянето на тази торта е да изчакате да стегне, преди да си я похапнете"

Необходими продукти

  • бишкоти савоярди - 3 пакета (36 броя)
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • сладко от боровинки - 200 грама
  • маскарпоне - 500 грама
  • заквасена сметана - 500 грама
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • инстантно кафе - 1 ч.ч.
  • бял шоколад - 120 грама
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходима ви е форма с подвижен ринг. На дъното сложете един ред бишкоти, потопени в хладко инстантно кафе.

След това наредете бишкоти и по стената на ринга, като изрежете малка част от всяка една, за да пасне.

Разбийте сметаната, заквасената сметана (отделете 3 лъжици) и маскарпонето с меда, като използвате миксер.

Разтворете желатина в малко студена вода. Когато набъбне, го загрейте на водна баня и го сипете в сметановия крем.

Сипете дебел пласт крем върху дъното на тортата. Отгоре сипете тънък пласт сладко и наредете парченцата изрязани бишкоти.

Следва останалата част от крема. Загладете хуаво.

Разтопете белия шоколад и го смесете с отделените 3 лъжици заквасена сметана.

Покрийте готовата бишкотена торта и приберете в хладилник за една нощ.

Сметановата Шарлота с бял шоколад е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: