Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Десертни кремчета с черен и бял шоколад

Десертни кремчета с черен и бял шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Десертни кремчета с черен и бял шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Подслаждайте всеки свободен момент - днес нашето предложение за вас е тези разкошни кремчета, без които не оставаме в хладилника"

Необходими продукти

  • маскарпоне - 500 грама
  • яйца - 2
  • бял шоколад - 50 - 60 грама за разтопяване
  • захар - 120 г
  • черен шоколад - 50 г за разтопяване (50% какао)
  • сладкарска сметана - 130 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтопете двата вида шоколад заедно със сметаната. Оставете получения шоколадов крем да се охлади.

Разбийте яйцата до получаване на пухкв и гъст крем. Добавете към тях маскарпонето на части, като непрекъснато разбърквате. Ако не искате да правите десерт със сурови яйца, може да ги разбиете на водна баня на слаб огън.

Може да сервирате крема на два отделно пласта, като редувате пласт шоколад и отгоре от крема с маскарпоне. В този случай трябва да оставите шоколадовия пласт да стегне в хладилник, а след това да добавите и маскарпонето.

Друг вариант е да смесите бялата с шоколадовата смес и да разбиете до хомогенност.

Разпределете получения крем в чашки, охладете, за да стегне и сервирайте.

Десертните кремчета с черен и бял шоколад са много хубави, опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: