Начин на приготвяне
Първо разтопете двата вида шоколад заедно със сметаната. Оставете получения шоколадов крем да се охлади.
Разбийте яйцата до получаване на пухкв и гъст крем. Добавете към тях маскарпонето на части, като непрекъснато разбърквате. Ако не искате да правите десерт със сурови яйца, може да ги разбиете на водна баня на слаб огън.
Може да сервирате крема на два отделно пласта, като редувате пласт шоколад и отгоре от крема с маскарпоне. В този случай трябва да оставите шоколадовия пласт да стегне в хладилник, а след това да добавите и маскарпонето.
Друг вариант е да смесите бялата с шоколадовата смес и да разбиете до хомогенност.
Разпределете получения крем в чашки, охладете, за да стегне и сервирайте.
Десертните кремчета с черен и бял шоколад са много хубави, опитайте!