Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Торта Шарлота с плодове и шоколадов мус

Торта Шарлота с плодове и шоколадов мус

ЕленаЕлена
Новак
476
Торта Шарлота с плодове и шоколадов мус
Снимка: Елена
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Великолепна тортичка със свежи плодове и нежен шоколадов мус"

Необходими продукти

  • За блата
  • чаени бисквити - 1 опаковка шоколадови (около 180 г)
  • бишкоти - 200 грама
  • масло - 100 грама
  • малиново сладко - 1 - 2 с.л. (по желание)
  • За шоколадовия мус
  • натурален шоколад - 70 % (100 г)
  • сладкарска сметана - 300 грама
  • масло - 50 грама
  • захар - 1 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л. (по желание)
  • жълтъци - 1 брой
  • ванилия - 1 капсула (по желание)
  • ром - 50 мл (по желание)
  • какао - 2 с.лъжици
  • За декорация
  • плодове - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с падащо дъно и диаметър 23 см.

Натрошете бисквитите в блендер и ги смесете с маслото. След това сипете сместа на дъното на формата и загладете добре. Приберете формата в хладилник за 20-тина минути.

Извадете и намажете бисквитения блат със сладкото.

За шоколадовия мус загрейте в малка тенджерка 50 мл от сметанта и начупете вътре шоколада. Разтопете го и прибавете кокосовото масло, обикновеното масло, жълтъка, ванилията и рома.

Получената гладка и лъскава смес оставете да се охлади леко.

Междувременно разбийте останалата сметана със захарта до пухкавост. С шпатула добавете шоколадовия мус към разбитата сметана, като не спирате да бъркате. Внимателно добавете и какаото.

Пристъпете към сглобяване на бишкотената торта. По ръбовете на формата наредете бишкотите - ако са високи, хубаво е да ги изрежете.

Щом подредите бишкотите, сипете муса и покрийте тортата с фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилника за няколко часа - най-добре за цялата нощ.

Украсете готовата торта със свежи плодове, какао или шоколад.

Тортата Шарлота с плодове и шоколадов мус е чудна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: