Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени Торти»Бишкотена торта Шарлота с два вида крем

Бишкотена торта Шарлота с два вида крем

Бишкотена торта Шарлота с два вида крем
Снимка: Росица Петрова
10/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Лека и нежна бишкотена торта, която ще се превърне в истински хит"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • бишкоти - 200 грама
  • за първия крем
  • царевично нишесте - 30 грама
  • горски плодове - 300 грама (замразени)
  • вода - 50 мл
  • захар - 120 грама
  • за втория крем
  • сладкарска сметана - 200 мл (течна)
  • маскарпоне - 250 грама
  • бял шоколад - 100 грама
  • за украса
  • горски плодове - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе ринг с диаметър 22 см и го сложете в подходяща тортена чиния.

Потапяйте всяка бишкота за кратко в пряснто мляко и започнете да редите плътно една до друга по дъното на чинията. Останалите бишкоти разрежете на две половинки и ги наредете по борда.

За първия крем сипете горските плодове в подходяща тенджерка и посипете със захарта. Варете 10-тина минути от момента на завиране, като от време на време разбърквате.

Смесете нишестетото с водата и разбъркайте добре. Сипете сместа при плодовете, като не спирате да бъркате.

Оставете плодовия крем на котлона, докато се сгъсти, свалете и охладете леко. Сипете го върху бишкотения блат и заравнете. Приберете в хладилник за около 30 минути.

Междувременно пригответе и втория крем за тортата. Начупете шоколада и го разтопете заедно със 100 мл сметана. Охладете.

Останалите 100 мл разбийте на високи обороти на миксера до получаване на пухкава смес. На ниска степен на миксера разбийте маскарпонето и го добавете към сметаната, като бъркате с шпатула. Накрая добавете охладения шоколадов крем и разбъркайте.

Сипете този крем върху плодовия и заравнете добре. Украсете бишкотената торта с още замразени плодове и приберете в хладилник за една нощ.

Свалете ринга, нарежете и поднесете тортата.

Бишкотената торта Шарлота с два вида крем е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: