Начин на приготвяне
Пригответе ринг с диаметър 22 см и го сложете в подходяща тортена чиния.
Потапяйте всяка бишкота за кратко в пряснто мляко и започнете да редите плътно една до друга по дъното на чинията. Останалите бишкоти разрежете на две половинки и ги наредете по борда.
За първия крем сипете горските плодове в подходяща тенджерка и посипете със захарта. Варете 10-тина минути от момента на завиране, като от време на време разбърквате.
Смесете нишестетото с водата и разбъркайте добре. Сипете сместа при плодовете, като не спирате да бъркате.
Оставете плодовия крем на котлона, докато се сгъсти, свалете и охладете леко. Сипете го върху бишкотения блат и заравнете. Приберете в хладилник за около 30 минути.
Междувременно пригответе и втория крем за тортата. Начупете шоколада и го разтопете заедно със 100 мл сметана. Охладете.
Останалите 100 мл разбийте на високи обороти на миксера до получаване на пухкава смес. На ниска степен на миксера разбийте маскарпонето и го добавете към сметаната, като бъркате с шпатула. Накрая добавете охладения шоколадов крем и разбъркайте.
Сипете този крем върху плодовия и заравнете добре. Украсете бишкотената торта с още замразени плодове и приберете в хладилник за една нощ.
Свалете ринга, нарежете и поднесете тортата.
Бишкотената торта Шарлота с два вида крем е готова.