Начин на приготвяне
За тази вкусна лимонова торта първо си пригответе крема.
Загрейте 500 мл от прясното мляко, към което сте прибавили захарта и ванилията, до степен на завиране.
В друг съд разбийте жълтъците с царевичното нишесте и останалите 100 мл от млякото.
Щом млякото на котлона се затопли и захарта се е стопила, прибавете към него сместа с жълтъците на тънка струя бъркайки непрекъснато.
Върнете крема на котлона и го варете още няколко минути, докато се сгъсти, като не спирате да бъркате.
Към готовия крем прибавете маслото, настъргана кора на 1 лимон и ликьора Лимончело.
Разбъркайте добре и щом маслото се усвои изцяло покрийте крема със стреч фолио и го оставете да се охлади до стайна температура.
През това време си пригответе сместа за потапяне на бишкотите, като смесите водата и захарта. Разбъркайте, докато захарта се стопи и прибавете 50 мл Лимончело и сока на половин лимон.
Разбийте с миксер 100 мл течна сладкарска сметана до твърди връхчета.
Разбъркайте маскарпонето с миксер за кратко и започнете да прибавят към него от охладения вече крем.
Накрая прибавете и разбитата сметана на части, бъркайки с шпатула, за да се запази въздушен крема.
Вече може да сглобите бишкотената торта.
Пригответе си подходяща чиния или поднос и сложете регулируем ринг, който регулирайте на 24 см.
Отрежете връхчетата на няколко от бишкотите, след което ги потопете за кратко в лимонената вода.
Наредете бишкоти по борда на ринга, а след това и на дъното. Използвайте и отрязаните връхчета, за да покриете плътно дъното
Заделете малка част от крема и го сложете в хладилник, за да стегне.
Върху бишкотите разпределете половината от крема.
Отгоре наредете още един ред бишкоти и покрийте с останалия крем.
Сложете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за 1 нощ.
След това декорирайте тортата със заделения крем с пош със звездовиден накрайник.
Поръсете с малко какао и настъргана лимонова кора и може да се насладите на тази свежа и много вкусна Бишкотена торта с лимонов крем.
Бон апети!