Начин на приготвяне
Сложете всички продукти за сиропа в малка касерола на котлона.
Щом захарта се разтопи, варете захарния сироп за около 8 минути и го оставете да се охлажда.
Разбийте през това време яйцата заедно със захарта и добавете олиото, млякото и ванилията.
Отново разбийте сместа и сипете предварително пресятото заедно с бакпулвера брашно и кокосовите стърготини.
Разбъркайте я добре и я изсипете в леко намаслена и набрашнена тава.
Сложете я да се пече за около 20 минути на 180 °C.
Извадете блата и го залейте с охладения захарен сироп - оставете го хубаво да попие.
За крема загрейте прясното мляко заедно със захарта, есенцията и ванилията.
В друг съд разбийте яйцето с останалото мляко и брашното.
Щом млечната смес се затопли достатъчно, изсипете към нея яйчената и започнете да я разбивате с телена бъркалка.
Добавете кокосовите стърготини и варете кокосовия крем до сгъстяване.
Излейте го върху кокосовата торта и я оставете да се оглажда.
По желание я поръсете с още кокос и бонбони Рафаело.
Опитайте и вие моето вълшебно Рафаело.