Начин на приготвяне
1. За първия крем разбийте мекото масло с кондензираното мляко. Сложете кокосовите стърготини и разбъркайте добре.
2. Заемете се с втория крем, като сложите белтъците в съвършено суха купа и я поставите на водна баня. Разбийте на пухкав твърд сняг, добавяйки и захарта малко по малко.
Разтопете белия шоколад на бавен огън или отново на водна баня, така ще сте сигурни, че няма да загори или да се пресече.
Към белтъците добавяйте на малки парченца мекото масло при непрестанно разбиване, а след това бавно прибавете и белия шоколад. Сместа ще спадне, но това да не ви притеснява - ще остане плътна, въпреки, че пухкавостта ще изчезне. Когато престои кремът ще си стегне.
3. Намазнете с масло форма за торта с откопчаващо се дъно с диаметър 22-23 см.
4. Смесете прясното мляко с алкохола и лъжица сладко по избор. В тази течност напоявайте бисквитите и подредете първи пласт, мажете с който желаете от двата крема, после пак редувайте бисквити и крем.
Поставете следващ пласт бисквити и приберете за 2 часа в хладилник.
5. Идва ред на последния пласт и завършек на тортата.
Третият крем пригответе като разбиете сметаната и смесите с кондензирано мляко. Опитайте и ако искате повече сладост си добавете още кондензирано мляко.
6. Откопчайте формата на охладената бисквитена торта, минавайки предварително по краищата с навлажнен нож.
Поставете върху висок поднос, покрит с хартия, и измажете от всички страни с пухкавия финален крем.
Накрая поръсете обилно с кокосови стърготини и украсете с нежните и разкошни бонбони Рафаело.
7. Приберете тортата в хладилник, за да се охлади добре преди да поднесете.
* Забележка: Може да приготвите тортата в по-малка форма и да редувате повече блатове от бисквити и крем, за да придобие повече височина.
Да ви е сладко!
Бисквитената торта Рафаело с кондензирано мляко е уникална.