Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Испански крем с жълтъци и кондензирано мляко

Испански крем с жълтъци и кондензирано мляко

Испански крем с жълтъци и кондензирано мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Испански крем с жълтъци и кондензирано мляко може да сервирате и с любим топинг."

Необходими продукти

  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • кондензирано мляко - 1 консерва (около 390 г)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • жълтъци - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се миксират всички съставки и се разбърква енергично с тел.

Получената смес се излива в тенджера и се загрява на водна баня на котлона, докато се сгъсти.

След това се разпределя в десертни купички за печене. Съдчетата с крема се слагат в тава, в която се налива вода.

Така нашият десерт се пече на водна баня за 60 мин, на 150 градуса.

Когато млечният пудинг е готов, се оставя в тавата, докато се охлади и после се поставя в хладилник.

Испански крем с жълтъци и кондензирано мляко може да сервирате и с топинг на вкус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: