Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Фин сос с жълтъци

Фин сос с жълтъци

MarianeMariane
Новак
6944
Фин сос с жълтъци
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.

Необходими продукти

  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л. равни
  • бульон - 3 ч.ч. агнешки или пилешки
  • жълтъци - 2 - 3 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и правим светла брашнена запръжка, която разреждаме с бульона. Прибавяме 4-5 резена лимон.

Овкусяваме соса със сол и черен пипер и го оставяме да се вари 15 минути на тих огън.

Отделно разбиваме маслото с жълтъците, след което внимателно ги добавяме към соса, който сме свалили от огъня.

Връщаме соса отново на котлона, само докато кипне, сваляме и сме готови.

Този сос е отлично допълнение към печени птици или агнешко месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: