Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос Шофроа с жълтъци и каймак

Сос Шофроа с жълтъци и каймак

MarianeMariane
Новак
6944
Сос Шофроа с жълтъци и каймак
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Страхотен топъл сос, който ще вдъхне живот на всяко студено месо!"

Необходими продукти

  • светъл месен сос - 600 мл
  • яйца - 2 бр. Жълтък
  • каймак - 150 г пресен
  • масло - 150 г
  • желатин - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Светлият сос се подправя с жълтъците каймака и прясното мляко. Към тях се прибавя желатинът, предварително накиснат в малко студена вода и разтопен на водна баня.

Продуктите се разбъркват добре. Сосът се поднася топъл, той е отлично допълнение към птичи меса, които се поднасят студени.

Страхотен сос за месо - можем само да го препоръчаме!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: