Начин на приготвяне
Изпечете и обелете чушките, нарежете ги.
Обелете доматите. Половината настържете, а другите наситнете.
Загрейте олио в достатъчно голям съд и запържете доматите с чушките за 10-тина минути.
Прибавете наситнените чесън и магданоз, свалете от огъня.
Омесете каймата със суровото яйце, галетата, малко сол и черния пипер. Оформете 3 големи топки и ги сложете в намазнена тава (малка).
В средата на всяка топка направете дупка и сложете вътре по едно сварено яйце.
Отстрани сипете доматения сос.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете гнездата до готовност - около 20-тина минути.
Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Гнездата от кайма в червен сос са много вкусни.