Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма в червен сос

Гнезда от кайма в червен сос

Гнезда от кайма в червен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • кайма - 250 грама
  • домати - 1500 грама
  • зелени чушки - 300 г
  • яйца - 3 сварени + 1 сурово
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • магданоз
  • чесън
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките, нарежете ги.

Обелете доматите. Половината настържете, а другите наситнете.

Загрейте олио в достатъчно голям съд и запържете доматите с чушките за 10-тина минути.

Прибавете наситнените чесън и магданоз, свалете от огъня.

Омесете каймата със суровото яйце, галетата, малко сол и черния пипер. Оформете 3 големи топки и ги сложете в намазнена тава (малка).

В средата на всяка топка направете дупка и сложете вътре по едно сварено яйце.

Отстрани сипете доматения сос.

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете гнездата до готовност - около 20-тина минути.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Гнездата от кайма в червен сос са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: