Edin.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и сос Бешамел

Баница с кайма и сос Бешамел

Баница с кайма и сос Бешамел
Снимка: Rosi Stoyanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сочна, по-сочна - няма да намерите по-сочна баница от тази, честна дума"

Необходими продукти

  • кори - 1 пакет фини
  • кайма - 250 г
  • гъби - 250 г
  • олио - 100 мл
  • за бешамеловия сос
  • масло - 70 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 450 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте част от олиото и запържете гъбите, нарязани на филийки, след това и каймата до готовност. Свалете от котлона, приберете на топло и пристъпете към приготвянето на бешамеловия сос.

В подходящ съд разтопете маслото, добавете брашното и запържете до златисто, като бъркате непрекъснато. Бавно налейте млякото, без да спирате да бъркате. Варете на бавен огън до получаване на желаната гъстота.

Върху две предварително намазнени кори разпределете от плънката и соса, завийте на руло и подредете в предварително намазнена тава. Повторете, докато не напълните всички кори, важно е да ви остане малко от соса.

Залейте баницата с останалото олио, сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса и запечете за 10-15 минути. Извадете тавата, сложете отгоре останалия сос и печете до готовност още около 35 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: