Начин на приготвяне
Загрейте част от олиото и запържете гъбите, нарязани на филийки, след това и каймата до готовност. Свалете от котлона, приберете на топло и пристъпете към приготвянето на бешамеловия сос.
В подходящ съд разтопете маслото, добавете брашното и запържете до златисто, като бъркате непрекъснато. Бавно налейте млякото, без да спирате да бъркате. Варете на бавен огън до получаване на желаната гъстота.
Върху две предварително намазнени кори разпределете от плънката и соса, завийте на руло и подредете в предварително намазнена тава. Повторете, докато не напълните всички кори, важно е да ви остане малко от соса.
Залейте баницата с останалото олио, сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса и запечете за 10-15 минути. Извадете тавата, сложете отгоре останалия сос и печете до готовност още около 35 минути.