Edin.bg»Избрани Колекции»Баница с Кайма и Сос Бешамел


Класическият сос Бешамел е готов.
Източник: Рецептурник за обществено хранене....

След което добавете към получения Бешамелов сос и лимоновия сос, кашкавала, разбитите жълтъци, магданоза, копъра, черния пипер, смления чесън и солта...

Поднесете готовото ястие от печена риба със сос бешамел, подправен с черния пипер и ситно нарязания магданоз....

Половината от получения сос съединяваме с макароните, разбъркваме добре и прехвърляме в тавичка за печене....

Пригответе соса Бешамел. Запържете за кратко брашното в загрятото масло, след което разредете запръжката с прясното мляко и 1 ч.ч. гореща вода....

Междувременно приготвяме соса Бешамел. Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното....

В отделен съд загряваме олио и запържваме до омекване ситно нарязаната глава лук и каймата....

Подреждаме ги в подходяща тавичка и ги заливаме със сос Бешамел, който сме приготвили по следния начин....

Поставя се ред кори, бешамелов сос, плънка и се поръсва с кашкавал.
Поставят се втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: