Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вкусна лазаня с гъби, кайма и сос Бешамел

Вкусна лазаня с гъби, кайма и сос Бешамел

Дони НикиДони Ники
Новак
171k
Вкусна лазаня с гъби, кайма и сос Бешамел
Снимка: Дони Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Насладете се на тази вкусна лазаня, която ще ви стане фаворит"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет (500 г)
  • кайма - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • гъби - 500 грама (може и от консерва)
  • зехтин - 6 с.л.
  • домати - 2 - 3 броя (или доматена паста)
  • моркови - 2 броя
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • кашкавал - 200 грама
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • босилек
  • сол
  • За бешамела
  • прясно мляко - 500 мл (студено)
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджерка и задушете нарязаните чесън, лук и моркови. Прибавете и наситнените гъби.

Размийте каймата с малко вода и я разбъркайте. Добавете я в тенджерата и задушете до готовност. Накрая овкусете с посочените подправки. Последни добавете доматите.

Разтопете маслото и сипете брашното, разбъркайте до хомогенност. Прибавете млякото и бъркайте до сгъстяване. Накрая овкусете с черен пипер.

В тава за печене сложете малко Бешамел на дъното. Наредете пласт кори за лазаня, полейте с няколко лъжици бешамел и разпределете от плънката.

Редувайте до изчерпване на продуктите, като накрая трябва да завършите с бешамел.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете лазанята до готовност - около 25 минути.

Извадете я поръсете обилно с настърган кашкавал, върнете във фурна за още няколко минути.

Вкусната лазаня с гъби, кайма и сос Бешамел е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: