Начин на приготвяне
Загрейте мазнина и запържете каймата. Добавете нарязаните гъби и чесън и след кратко продуктите сменят цвета си, прибавете вътре доматите от буркан, подправките и захарта.
Накрая се прибавят и нарязаните сушени домати. Гответе соса до изпаряване на течността.
За соса Бешамел разтопете маслото и запържете брашното с непрекъснато бъркане. Сипете топлото прясното мляко и продължете да разбърквате.
В подходяща тава за печене сипете на дъното от соса с кайма. Сложете ред кори за лазаня, след това пак кайма и полейте с Бешамел, след което поръсете с настърган кашкавал.
Отново редувайте по този начин продуктите, като завършите лазанята с Бешамел и кашкавал.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете лазанята до готовност - около 40 минути или до получаване на апетитен загар.
Перфектната лазаня с гъби и кайма е готова.