Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вкусна лазаня с пиле и гъби

Вкусна лазаня с пиле и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
21333k188
Вкусна лазаня с пиле и гъби
Снимка: Албена Асенова
28/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Великолепна лазаня със страхотна плънка от пиле, гъби и сирена"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 грама
  • печурки - 250 грама
  • кори за лазаня - 350 грама
  • пилешки бульон - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • качота - 150 грама
  • чедър - 150 грама
  • гауда - 150 грама
  • черен пипер
  • сол
  • За Бешамел
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 грама
  • брашно - 2 пълни с.л.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • зелени подправки - Микс
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете пилешкото месо и го задушете в загрята мазнина. Когато добие апетитен загар, прибавете наситнените гъби, морков, чесън и лук.

Разбъркайте и гответе до омекване на зеленчуците. Сипете пилешкия бульон и гответе 10-тина минути.

Пригответе Бешамела. За целта разтопете маслото в малка тенджерка и добавете брашното, като бъркате, за да не загори.

Бавно сипете топлото прясното мляко и бъркайте до сгъстяване на соса. Накрая поръсете със сол и индийско орехче.

На дъното на тава за печене сипете няколко лъжици бемашел. Наредете ред кори за лазаня и ги полейте със соса от пилешко с гъби. Поръсете от трите вида сирена (настърган) и отново наредете ред кори за лазаня. Редувайте така до изчерпване на продуктите.

Завършете лазанята с кори, Бешамел и настъргани сирена.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете лазанята до апетитен загар.

Вкусната лазаня с пиле и гъби е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: