Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вкусна гъбена лазаня с шунка

Вкусна гъбена лазаня с шунка

Вкусна гъбена лазаня с шунка
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Съвършена лазаня с гъби, шунка и много кашкавал Перфектна комбинация, нали?"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 12 броя
  • гъби - 400 грама
  • домати - 7 - 8 броя
  • пресен чесън - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • за бешамела
  • прясно мляко - 1 литър
  • масло - 100 г
  • брашно - 4 с.л.
  • за гарниране
  • кашкавал - 250 грама
  • шунка - 300 грама
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и чесъна, задушете ги в малко загрята мазнина. Прибавете обелените и нарязани на кубчета домати (5-6 броя), овкусете с щипка сол и захар. Гответе доматения сос до изпаряване на течността.

Прибавете нарязаните гъби и след няколко минути готвене свалете от огъня.

Разтопете маслото в тенджера и запържете за кратко брашно. Сипете прясното мляко и овкусете с черен пипер и сол. Варете соса Бешамел до леко сгъстяване.

В подходяща правоъгълна тава за печене сипете от млечния сос на дъното. Сложете 4 кори за лазня и сипете половината от гъбения сос. Поръсете с наситнената шунка и сипете останалия сос.

Сложете още 4 кори за лазня и сипете половината Бешамел. Поръсете с 1/3 от настъргания кашкавал и нарязаните зелени подпрваки.

Идва ред на последните 4 кори за лазаня. Завършете с останалия сос Бешамел и поръсете с кашкавал.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете лазанята около 20-тина минути. Извадете и наредете останалите домати, нарязани на колелца. Поръсете с останалия кашкавал и зелените подправки.

Върнете лазанята във фурната и допечете за още 20 минути или до пълна готовност.

Вкусната гъбена лазаня с шунка е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: