Начин на приготвяне
Първо пригответе соса Бешамел. Сипете млякото в тенджера и го загрейте.
Междувременно в друга касерола загрейте маслото и запържете брашното с непрекъснато бъркане. Налейте вътре топлото мляко и овкусете с черен пипер, риган, сол и индийско орехче. Бъркайте до сгъстяване на соса.
Намажете подходяща правоъгълна тава с масло. Разпределете на дъното от Бешамела, след което наредете 3 кори за лазаня. Полейте отново с бешамел и разпределете част от предварително задушените гъби, пармезан и горгонзола.
Редувайте така до изчерпване на продуктите, като накрая завършите с Бешамел, пармезан и риган.
Покрийте лазанята с фолио.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 20 минути. Свалете фолиото и допечете до готовност.
Гъбената лазаня със сирена е много вкусна.