Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Гъбена лазаня със сирена

Гъбена лазаня със сирена

Гъбена лазаня със сирена
Снимка: Люсиен Иванов
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Страхотна лазаня с гъби и сирена Време е да се поглезите с този кулинарен шедьовър"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 150 грама
  • пармезан - 100 грама
  • горгонзола - 100 грама
  • печурки - 250 грама
  • риган
  • За Бешамела
  • масло - 80 грама
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 50 грама
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе соса Бешамел. Сипете млякото в тенджера и го загрейте.

Междувременно в друга касерола загрейте маслото и запържете брашното с непрекъснато бъркане. Налейте вътре топлото мляко и овкусете с черен пипер, риган, сол и индийско орехче. Бъркайте до сгъстяване на соса.

Намажете подходяща правоъгълна тава с масло. Разпределете на дъното от Бешамела, след което наредете 3 кори за лазаня. Полейте отново с бешамел и разпределете част от предварително задушените гъби, пармезан и горгонзола.

Редувайте така до изчерпване на продуктите, като накрая завършите с Бешамел, пармезан и риган.

Покрийте лазанята с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 20 минути. Свалете фолиото и допечете до готовност.

Гъбената лазаня със сирена е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: