Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с печурки и синьо сирене

Лазаня с печурки и синьо сирене

Лазаня с печурки и синьо сирене
Снимка: Люсиен Иванов
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотна лазаня с гъбки и различни сирена Истински разкош"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 150 грама
  • домати - 800 грама (на кубчета)
  • синьо сирене - 100 грама
  • печурки - 250 грама
  • моцарела - 125 грама
  • пармезан - 100 грама
  • босилек - свеж
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • Бешамела
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 25 грама
  • индийско орехче
  • масло - 40 грама
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе доматения сос. За целта задушете чесъна, прибавете доматите на кубчета и разбъркайте до сгъстяване.

Загрейте масло с малко олио в тиган и задушете почистените гъби.

За бешамела разтопете 40 грама масло на слаб огън и добавете брашното. Разбърквайте постоянно и сипете горещото млякото. Варете до желаната гъстота, като накрая овкусите с индийско орехче, сол и черен пипер.

Намазнете подходяща тава за печене. На дъното сипете малко доматен сос, следва ред лазаня, доматен сос, сос Бешамел и малко от гъбите. Сложете от синьото сирене и настъргания пармезан, отново следва ред кори.

Повторете така до изчерпване на продуктите, като накрая завършете с доматен и гъбен сос, синьо сирене и пармезан.

Покрийте лазанята с алуминиево фолио. Загрейте фурната на 180-200 градуса и сложете да се пече за 20-тина минути.

Извадете лазанята с гъб и и наредете нарязаната моцарела, ригана и пармезана. Върнете за още 20-тина минути или до разтопяването на сирената.

Лазанята с печурки и синьо сирене е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: