Начин на приготвяне
Почистете и наситнете чесъна, гъбите и лука.
Загрейте в дълбок тиган олиото и задушете зеленчуците за 15-тина минути, като от време на време ги разбърквате.
Окусете с риган и сол, добавете сиренето и 3 лъжици от сметаната. Разбъркайте, за да се усвоят добре и сипете окоо 100 мл от прясното мляко. След 2 минути готвене свалете от огъня.
За Бешамела разбийте яйцата с лъжица от заквасената сметана. Прибавете брашното и останалите 400 мл мляко.
В тенджерка разтопете маслото. Прибавете млечната смес и бъркайте до сгъстяване. Накрая овкусете соса със сол и индийско орехче.
В подходяща тава за печене сложете ред от корите за лазаня. Полейте ги с бешамел и отгоре сипете от гъбения сос. Следва още един пласт кори, бешамел и гъбен сос.
Върху последния пласт кори сипете само от бешамела и поръсете обилно с настъргания кашкавал.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете лазанята до готовност - около 20-25 минути.
Сочната лазаня с печурки и сметана е много сполучлива.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за лазаня с гъби или лазаня с пиле.