Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Сочна лазаня с печурки и сметана

Сочна лазаня с печурки и сметана

Сочна лазаня с печурки и сметана
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусна вегетарианска лазаня, която ще докосне сетивата ви"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 12 бр.
  • печурки - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сирене - 100 грама
  • яйца - 2 броя
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 200 грама
  • масло - 40 грама
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и наситнете чесъна, гъбите и лука.

Загрейте в дълбок тиган олиото и задушете зеленчуците за 15-тина минути, като от време на време ги разбърквате.

Окусете с риган и сол, добавете сиренето и 3 лъжици от сметаната. Разбъркайте, за да се усвоят добре и сипете окоо 100 мл от прясното мляко. След 2 минути готвене свалете от огъня.

За Бешамела разбийте яйцата с лъжица от заквасената сметана. Прибавете брашното и останалите 400 мл мляко.

В тенджерка разтопете маслото. Прибавете млечната смес и бъркайте до сгъстяване. Накрая овкусете соса със сол и индийско орехче.

В подходяща тава за печене сложете ред от корите за лазаня. Полейте ги с бешамел и отгоре сипете от гъбения сос. Следва още един пласт кори, бешамел и гъбен сос.

Върху последния пласт кори сипете само от бешамела и поръсете обилно с настъргания кашкавал.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете лазанята до готовност - около 20-25 минути.

Сочната лазаня с печурки и сметана е много сполучлива.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за лазаня с гъби или лазаня с пиле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: