Начин на приготвяне
Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката.
В дълбок тиган се загряват двата вида мазнина. Гъбите се нарязват на филийки и се запържват, докато се зачервят. Изваждат се от тигана и на тяхно място се слага нарязаната на ситно панчета и накълцаните скилидки чесън.
Сварената паста се отцежда и прехвърля в тигана заедно с един черпак от водата, в която се е варила.
Жълтъците се разбиват заедно с настъргания пармезан. Разреждат се внимателно с вода от варенето на пастата и при непрекъснато бъркане се изливат върху талиателите.
В тигана се връщат изпържените гъби, прибавят се малко смлян черен пипер и сол, ако е необходимо.
Талиатели Карбонара с гъби се разбъркват и след минута- две е готово за сервиране.
Вижте също още идеи за талиатели с пиле.