Начин на приготвяне
Талиателите се варят в подсолена вода за не повече от пет минути. Сосът се приготвя, като беконът се нарязва на дребно и слага в дълбок тиган да се запържи.
Изважда се и на негово място се слагат нарязаните на дребно лук и чесън. Щом омекнат, се прибавят доматите, предварително настъргани.
Сосът за пастата се поръсва със сол на вкус, прибавят се сухият риган и босилекът и се оставя да се готви, докато се изпари водата.
За плътност се налива малко от водата, в която са се варили талиателите. Щом ароматната паста се сгъсти, изпърженият бекон се връща него.
Отцедените талиатели се се слагат в чиния, поливат се с готовият доматен сос и се поръсват с настърган пармезан.
Талиателите с доматен сос и бекон са готови за сервиране!