Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Гъбена лазаня на тиган

Гъбена лазаня на тиган

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Гъбена лазаня на тиган
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една различна, но много вкусна лазаня Вижте как да си я приготвите"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 4 бр.
  • пилешко филе - 100 грама
  • моркови - 1 брой
  • печурки - 150 грама
  • масло - 25 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • чедър - 80 грама
  • сирене - 50 грама
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете печурките на филийки, лука на колелца, а месото на кубчета. Наситнете чесъна, а моркова настържете.

Загрейте маслото и запържете пилешкото. Прибавете нарязаните зеленчуци и задушавайте в продължение на няколко минути.

Сипете брашното и разбъркайте много добре, за да не стане на бучки. Сипете водата и млякото, каот не спирате да бъркате.

Овкусете с черен пипер и сол, натрошете сиренето.

Начупете корите за лазаня и ги добавете към продуктите. Сложете капак и гответе на бавен огън около 10 минути.

Накрая добавете настъргания чедър и разбъркайте.

Ако желаете, може да поднесете веднага лазанята или пък да я запечете за 10-тина минути в загрята фурна.

Гъбената лазаня на тиган е готова.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: