Начин на приготвяне
Загрейте 1/2 чаша зехтин в тиган и запържете наситнените чесън и лук. Прибавете нарязаните гъби и поръсете с ригана и черния пипер. Сипете бульона и гответе до омекването на гъбите.
За бешамела разтопете в тенджера маслото и запържете брашното. Сипете лмякото и гответе до сгъстяване на соса, като не спирате да бъркате. Накрая овкусете с индийското орехче.
Бланширайте за кратко корите за лазаня, следвайки указанията на опаковката.
В подходяща тава за печене сипете на дъното няколко лъжици от Бешамела. Сложете кора за лазаня и отгоре поръсете със смлените орехи. Наредете парченца моцарела, поръсете с настърган пармезан.
Полейте отгоре с 1-2 лъжици Бешамел. Редувайте така до изчерпване на продуктите, като накрая завършите с Бешамел и пармезан.
Нарежете лазанята и я изпечете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Гъбената лазаня с моцарела и бешамел е много сполучлива.