Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Гъбена лазаня с моцарела и бешамел

Гъбена лазаня с моцарела и бешамел

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Гъбена лазаня с моцарела и бешамел
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Наистина много сполучлива лазаня, а добавката от орехи е перфектно допълнение"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 5 броя (по възможност пресни)
  • орехи - 100 грама
  • гъби - 250 гроя
  • моцарела - 150 грама
  • пармезан - 40 г настърган
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • зеленчуков бульон - 1/2 ч.ч.
  • зехтин
  • за бешамела
  • индийско орехче - 1 щ.
  • прясно мляко - 350 мл
  • масло - 50 грама
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1/2 чаша зехтин в тиган и запържете наситнените чесън и лук. Прибавете нарязаните гъби и поръсете с ригана и черния пипер. Сипете бульона и гответе до омекването на гъбите.

За бешамела разтопете в тенджера маслото и запържете брашното. Сипете лмякото и гответе до сгъстяване на соса, като не спирате да бъркате. Накрая овкусете с индийското орехче.

Бланширайте за кратко корите за лазаня, следвайки указанията на опаковката.

В подходяща тава за печене сипете на дъното няколко лъжици от Бешамела. Сложете кора за лазаня и отгоре поръсете със смлените орехи. Наредете парченца моцарела, поръсете с настърган пармезан.

Полейте отгоре с 1-2 лъжици Бешамел. Редувайте така до изчерпване на продуктите, като накрая завършите с Бешамел и пармезан.

Нарежете лазанята и я изпечете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Гъбената лазаня с моцарела и бешамел е много сполучлива.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: