Edin.bg»Рецепти»Сосове»Класически сос Бешамел

Класически сос Бешамел

Класически сос Бешамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вижте как да приготвите класически сос Бешамел за вашите ястия"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • лук - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - щипка
  • брашно - 50 г
  • краве масло - 50 г
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола загрейте млякото, мащерката, дафиновия лист и лука. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Затворете с капак и оставете за 10 минути.

В тенджера разтопете малко повече от половината краве масло. Добавете брашното и запържете.

Разредете с прецеденото прясно мляко. Разбийте жълтъците с тел и разредете с малко прясно мляко.

Добавете ги към бешамела. Изчакайте да заври и сгъсти. Махнете от котлона. Добавете солта и останалото краве масло към соса.

Класическият сос Бешамел е готов.

Източник: Рецептурник за обществено хранене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: