Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба със сос Бешамел

Риба със сос Бешамел

Риба със сос Бешамел
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 4 парчета, хек
  • лук - 5 глави, кромид
  • лимони - 1 бр., резенчета
  • масло - 70 г краве
  • вино - 1 чаша, бяло
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки и го наредете в намазнена тава.

Отгоре сложете посолената риба, а върху нея резенчетата лимон.

Залейте подготвения хек с виното, наредете парченца масло и печете в предварително загрята фурна.

Поднесете готовото ястие от печена риба със сос бешамел, подправен с черния пипер и ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: