Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с картофи и топено сирене

Гъбена супа с картофи и топено сирене

Гъбена супа с картофи и топено сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Няма по-вкусна от тази гъбена супа! Пригответе я и ще се уверите сами"

Необходими продукти

  • картофи - 3 средни
  • гъби - 400 г Портобело
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1 голям
  • сметана - 100 мл готварска
  • топено сирене - 100 г
  • чесън - 1 ск.
  • зехтин - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - свеж
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушаваме в мазнина (зехтин за готвене) скълцания лук и прибавяме към него надребнени чесън и морков.

Щом продуктите поомекнат, добавяме и надребнените гъби от вида Портобело.

След като и гъбите се задушат малко, наливаме вода (2.5 л) в тенджерата.

Посоляваме гъбената супичка и добавяме кубчета картофи.

Готвим до омекване на всички съставки за супата.

Накрая добавяме сметаната и топеното сирене.

Държим уханното гъбено ястие на огъня, докато топеното сирене се разтопи добре.

Сервираме тази ароматна и много вкусна гъбена супа с картофи и топено сирене със скълцан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: