Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с шунка и топено сирене

Пълнени картофи с шунка и топено сирене

Пълнени картофи с шунка и топено сирене
Снимка: Мина Димитрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пълнени картофи с шунка и топено сирене - ще пада облизване на пръсти..."

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • шунка - 200 г
  • топено сирене - 200 г
  • гъби - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • краве масло - 80 г
  • розмарин
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, подсушават и надупчват с вилица. Всеки картоф се увива в алуминиево фолио, като се посолява малко.

Картофите се поставят в еър фрайър за 10 минути на 200 °C. След изпичане картофите се отрязват до половината на кръст. Разтварят се с помощта на вилица и се намачква вътрешността.

Посолява се разтвореният печен картоф, поставя се част от краве маслото и парченца топено сирене. С помощта на вилица се разбърква и притиска.

Гъбите се нарязват на ситно и се запържват с 1 с.л. краве масло, прибавя се и шунката, нарязан на ситно. Овкусяват се с черен пипер и розмарин.

Плънката се разпределя върху картофите. Накрая се поръсва с останалия кашкавал.

Сочните пълнени картофи се запичат в еър фрайър за 10 минути на 180 °C.

При сервиране се поръсват със ситно нарязан магданоз нашите пълнени картофи с шунка и топено сирене.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: