Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с ориз и крема сирене

Гъбена супа с ориз и крема сирене

Гъбена супа с ориз и крема сирене
Снимка: Даниела Русева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Апетитна гъбена супа с крема сирене и ориз"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • крема сирене - 60 г
  • пресен лук - 5 стръка
  • ориз - 3 с.л.
  • девесил - 3 стръка
  • сол - 2 щипка
  • гъби - 5 бр. /едра печурка/ или 250 г
  • вегета - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите от пънчетата, обелете и нарежете на дребно заедно с пънчетата. В тенджера с мазнина ги пуснете да се запържат. Добавете рендосан морков.

Разбъркайте и сипете пресния лук. Сипете 2-3 с.л. ориз, след 2-3 мин. добавете 2 л топла вода.

Когато гъбената супа заври, овкусете с вегета и сол. Гответе 20 мин. до сваряване на ориза.

Махнете от огъня и поръсете девесил.

Намачкайте крема сиренето в купичка, добавете малко от супата към нея, сипете обратно в тенджерата към вкусната супа и разбъркайте.

Гъбената супа с ориз и крема сирене е готова!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: