Лесно пиле с гъби

MarianeMariane
Новак
6944
Лесно пиле с гъби
Снимка: Gergana Tsvetanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако все още не сте измислили утрешното меню за обяд или вечеря, веднага ще ви зарадваме с едно бързо предложение за пилешко с гъби и доматен сос"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. средноголямо
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • доматен сос - 200 мл
  • гъби - 250 г печурки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го запържете от всички страни до порозовяване. Налейте малко гореща вода и го оставете да се задушава на слаб огън.

Междувременно нарежете гъбите на едри парчета и ги задушете в малко масло.

Когато пилешкото месо омекне, налейте при него доматения сос и виното и прибавете задушените гъби. Овкусете със сол и черен пипер.

Задушавайте до готовност.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: