Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пиле с тиква и гъби

Пиле с тиква и гъби
26/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Да, наистина има много продукти в това ястие с пиле, но всяка една допринася за страхотния му вкус"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г печена
  • гъби - 250 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • канела
  • сланина - 50 г
  • пиле - 1 брой
  • вино - 125 мл бяло
  • пилешки бульон - 500 мл
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • ориз - 200 г
  • брашно - 3 с.л.
  • зелен лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите на половинки, лука – на дребно, а сланината – на ивички. Накълцваме чесъна. Пилето нарязваме на 12 части и го изпържваме от всички страни в олиото. Посоляваме го и поръсваме с черен пипер и канела.

Отстраняваме го от огъня. В олиото от пърженето на пилето задушаваме сланината, лука, гъбите, пюрираната тиква, чесъна и подправяме. Наливаме бульона и виното. Добавяме месото и дафиновия лист и задушаваме 40 минути.

В подсолена вода сваряваме ориза, махаме го от огъня и прецеждаме. Поднасяме ориза към нашето задушено пилешко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: