Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със сметана, гъби и кисели краставички

Пиле със сметана, гъби и кисели краставички

Пиле със сметана, гъби и кисели краставички
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пиле със сметана, гъби и кисели краставички - аромат и вкус от Балкантурист"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • гъби - 600 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • краве масло - 50 г
  • универсална подправка за пиле - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на хапки. Запържва се в загрято краве масло.

Изваждаме го от съда и в същата мазнина запържваме нарязаните гъби.

Добавят се нарязаните кисели краставички. Слагаме универсалната подправка, сол и черен пипер на вкус. Връщаме месото.

Ястието се задушава за около 10 минути.

Прибавя се заквасената сметана и се разбърква. Оставя се на котлона за още няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Преди сервиране поръсваме пиле със сметана, гъби и кисели краставички с кашкавал.

Вижте още вкусни предложения за пържено пиле и разберете как се обезкостяват бутчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: