Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с гъби

Лазаня с гъби

JuliyaJuliya
Новак
91321k78
Лазаня с гъби
Снимка: Juliya
26/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лазаня с гъби, която се топи в устата. Удоволствие от всяка хапка."

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 10 бр.
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • ЗА БЕШАМЕЛА
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган задушаваме нарязаните на тънки резени гъби и след това ги прехвърляме в гевгира.

В тигана загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук.

Прибавяме гъбите, сол и черен пипер.

В тенджера разтопете маслото, добавете брашното и разбърквайте.

След 2-3 минути налейте на части млякото при непрекъснато бъркане, след това добавете подправките и гответе до сгъстяване.

На дъното на подходящ съд за печене сложете малко сос бешамел, върху него подредете кори за лазаня, след това гъбите и пак соса. И така до приключване на продуктите.

Върху най-горния слой изсипете около 2 с.л. гъби, поръсете с настърган кашкавал и накрая соса бешамел.

Покрийте с алуминиево фолио и печете лазанята си в загрята фурна на 190°C за около 20 минути, след това махнете фолиото и печете за още 20 минути.

Извадете лазанята с гъби от фурната, охладете за 15 минути и сервирайте.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: