Начин на приготвяне
В дълбок тиган задушаваме нарязаните на тънки резени гъби и след това ги прехвърляме в гевгира.
В тигана загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук.
Прибавяме гъбите, сол и черен пипер.
В тенджера разтопете маслото, добавете брашното и разбърквайте.
След 2-3 минути налейте на части млякото при непрекъснато бъркане, след това добавете подправките и гответе до сгъстяване.
На дъното на подходящ съд за печене сложете малко сос бешамел, върху него подредете кори за лазаня, след това гъбите и пак соса. И така до приключване на продуктите.
Върху най-горния слой изсипете около 2 с.л. гъби, поръсете с настърган кашкавал и накрая соса бешамел.
Покрийте с алуминиево фолио и печете лазанята си в загрята фурна на 190°C за около 20 минути, след това махнете фолиото и печете за още 20 минути.
Извадете лазанята с гъби от фурната, охладете за 15 минути и сервирайте.