Начин на приготвяне
Една рецепта за хора, които не обичат месо.
Взимаме един тиган, запържваме с малко мазнина гъбите и ги заделяме в чиния.
В същия тиган нарязваме лук на ситно и доматите от консерва, оставяме на котлона да се сготви за около 15 минути.
В малка касерола слагаме масло и запържваме брашното, доливаме студено мляко и разбъркваме добре, прибавяме сол и индийско орехче.
След като сме приготвили всичко, започваме да редим лазанята - ред кори, после слагаме от гъбите и доматения сос заливаме с малко сос бешамел и така докато свършат продуктите, най-отгоре слагаме само сос бешамел и настъргваме кашкавал.
Печем на 200 градуса за около 45 минути.
Лесната вегетарианска лазаня е готова.