Edin.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кори за лазаня, рикота и спанак

Канелони с кори за лазаня, рикота и спанак

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Канелони с кори за лазаня, рикота и спанак
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Разкошни канелони с чуден сос - много любимо ястие, с което да се поглезите за неделния обяд"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • кори за лазаня - 4 пресни
  • рикота - 150 грама
  • спанак - 300 грама (бланширан)
  • черен пипер - 1 щ.
  • за бешамела
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • индийско орехче - 1 щ.
  • масло - 50 грама
  • сол
  • за поръсване
  • пармезан - 30 грама (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе Бешамела. Разтопете маслото в малка касерола. Добаете 2 лъжици брашно и го запържете за кратко, като не спирате да бъркате.

Сипете студеното мляко наведнъж и посоелте. Бъркайте с помощта на телена бъркалка до сгъстяване на соса - получава се като рядка бозичка. Овкусете готовия сос с индийското орехче.

За плънката смесете бланширания спанак с рикотата и яйцето. Посолете и поръсете с черен пипер.

Кипнете вода в тенджера и я посолете. Пуснете вътре две от корите за лазаня и ги бланширайте за минута. Извадете и ги залейте със студена вода.

Прехвърлете сварените кори върху чиста кърпа. Разрежете ги на две равни половини.

В края на всяка кора сложете от плънката и завийте. Така процедирайте с всички кори.

На дъното на тава за печене сипете 3-4 лъжици от Бешамела. Отгоре наредете канелоните и ги залейте с останалия сос.

Поръсете с пармезана.

Загрейте фурната на 200 градуса и зпечете до готовност - около 20 минути са достатъчни.

Канелоните с кори за лазаня, рикота и спанак са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: