Начин на приготвяне
Почистете спанака от дръжките. Сгответе го в тенджера на пара с една скилидка чесън. Аз ползвам тенджера под налягане. Отцедете. Махнете чесъна.
След като изстине, го нарежете. Добавете сиренето, оставете настрани.
Следва да приготвите канелоните според инструкциите. Отцедете, щом са готови. Напълнете всеки лист и завийте на рулце.
Наредете в намазнена с масло тава.
Разтопете в касерола маслото и смесете с олиото. Запържете брашното. Сипете малко по малко млякото, бъркайте непрекъснато. Добавете сол и индийско орехче към сос Бешамел.
Полейте канелоните със соса, поръсете кашкавала и запечете за половин час на 200 градуса.
Канелоните с рикота и пармезан са много апетитни!