Edin.bg»Рецепти»Паста»Канелони с рикота и пармезан

Канелони с рикота и пармезан

Канелони с рикота и пармезан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Запечени канелони с бешамелова заливка.. Какво да иска повече човек?"

Необходими продукти

  • канелони - 250 г
  • рикота - 400 г сирене или Фета
  • спанак - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 40 г настърган
  • сол
  • За Бешамела
  • прясно мляко - 500 мл студено
  • масло - бучка
  • индийско орехче
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака от дръжките. Сгответе го в тенджера на пара с една скилидка чесън. Аз ползвам тенджера под налягане. Отцедете. Махнете чесъна.

След като изстине, го нарежете. Добавете сиренето, оставете настрани.

Следва да приготвите канелоните според инструкциите. Отцедете, щом са готови. Напълнете всеки лист и завийте на рулце.

Наредете в намазнена с масло тава.

Разтопете в касерола маслото и смесете с олиото. Запържете брашното. Сипете малко по малко млякото, бъркайте непрекъснато. Добавете сол и индийско орехче към сос Бешамел.

Полейте канелоните със соса, поръсете кашкавала и запечете за половин час на 200 градуса.

Канелоните с рикота и пармезан са много апетитни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: