Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с пармезан и моцарела

Соленки с пармезан и моцарела

Соленки с пармезан и моцарела
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
34
"Соленките с пармезан и моцарела са много вкусен снакс по време на път или за пред телевизора."

Необходими продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 150 г
  • моцарела - 100 г твърда
  • пармезан - 50 г настърган
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • котидж - 300 г
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да разтопим кравете масло и след като леко се охлади, да се смеси с двете разбити яйца.

Отделно пресяваме брашното и бакпулвера и към тях се слага солта.

След това сухите и течните компоненти се обединяват в дълбок съд.

Към сместа се слагат още рендосаните моцарела, пармезан, котидж сиренето, червен и черен пипер.

Всичко трябва да се миксира много добре, след което се получената смес се взема по малко с лъжица.

Правят се топчета, които се редят върху хартия за печене (на разстояние едно от друго) в тавичка.

Печем нашите соленки в нагрята на 200 градуса фурна. След около 15-20 минути са готови.

Щом ги извадим от горещата фурна, ги оставяме да се охладят на решетка.

Соленките с пармезан и моцарела са много вкусен снакс по време на път или за пред телевизора.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: