Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнена питка»Питка с моцарела и бекон

Питка с моцарела и бекон

Питка с моцарела и бекон
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
7
"Питка с много, много вкусна изненада"

Необходими продукти

  • моцарела - 50 г
  • бекон - 100 г
  • питка - 1 бр., на топчета
  • сметана - 100 мл
  • гауда - 50 г
  • синьо сирене - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 60 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете питката на топчета и отрежете калпаче на всяко. Нарежете бекона и сирената и напълнете топчетата.

Разбийте яйцата с черен пипер и сметаната. Разпределете в топчетата и затворете с капачетата.

Намажете пълнената питка със счукан чесън и масло.

Покрийте с фолио и печете 10 мин. на 200 градуса питката с моцарела и бекон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: