Начин на приготвяне
Разбийте яйцето в купа заедно със солта и захарта.
Прибавете киселото мляко с бакпулвера, натрошете вътре и сиренето.
Пресейте брашното и го добавете на части, като не спирате да бъркате.
Получава се много гъсто тесто, което се бърка трудно и се отделя от стените на купата. Не е необходимо да се меси.
Загрейте достатъчно количество олио в малка тенджерка.
В купичка сипете малко олио, в което ще топите пръстите си.
Откъсвайте малки парчета от тестото и с намазнени пръсти разстилайте в дланта си малки питки с диаметър не повече от 5 см.
Изпържете бухтичките до хубав златист цвят.
Поднесете ги със сладко по избор.
Пухкавите пържени бухтички със сирене са готови.