Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с пармезан и моцарела

Пълнени гъби с пармезан и моцарела

ЗориЗори
Новак
15515k
Пълнени гъби с пармезан и моцарела
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Може да ги сервирате с изстудено бяло вино и да се потопите напълно в уханното им обаяние."

Необходими продукти

  • гъби - 250 г печурки
  • за плънката
  • моцарела - 50 г
  • пармезан - 50 г стърготини
  • крема сирене - 1/2 пакетче от 125 г
  • кисели краставички - 3 броя
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 брой
  • магданоз - пресен
  • копър - 1/4 вр. пресен
  • чесън - 1 ск.
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите измиване, почистваме и оставяме да се отцедят от водата. Премахваме пънчетата.

Започваме да приготвяме плънката за нашите гъбки.

За целта разбиваме зехтина с яйцето и смесваме с останалите надребнени продукти за плънката. Поръсваме с изброените подправки.

С тази смес пълним гъбите и ги редим в подходяща тавичка, покрита с омазнена хартия за печене.

Може допълнително да ръснем мазнинка и върху самите гъбки.

Печем ястието с гъби на 190 градуса в средата на фурната за около 15 минути. Добре е да печем с включен вентилатор.

Държим гъбите във фурната до апетитен загар.

Пълнени гъби с пармезан и моцарела сервираме с ароматна салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: