Начин на приготвяне
Любимите хрупкави картофи Уеджис с ароматен пармезан - изкушение, което вече може да си приготвите и сами с тази вкусна рецепта.
Сложете тенджера с вода да заври.
Измийте и обелете картофите, нарежете ги на резенчета.
След като водата заври, дръпнете тенджерата от котлона, сипете картофите, похлупете и оставете за 20 минути.
Настържете пармезана, добавете нишестето и подправките и разбъркайте.
Отцедете картофите и ги подсушете с хартиена кърпа.
Сложете ги в полиетиленов плик, добавете зехтина и разбъркайте.
Прибавете сухата смес и пак разбъркайте.
В тавичка сложете хартия за печене, подредете картофите и печете в предварително загрята фурна на 180°С за около 30-40 минути (проверете с клечка за зъби).
Тези хрупкави картофи са много вкусни и ароматни, и са перфектното бирено мезе.