Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи Уеджис с пармезан

Картофи Уеджис с пармезан

редакция:
JuliyaJuliya
Новак
108322k
Картофи Уеджис с пармезан
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Любимите хрупкави картофи Уеджис с ароматен пармезан - изкушение, което вече може да си приготвите и сами с нашата вкусна рецепта."

Необходими продукти

  • картофи - 3 - 4 бр. (400 г)
  • пармезан - 50 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 щ. на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Любимите хрупкави картофи Уеджис с ароматен пармезан - изкушение, което вече може да си приготвите и сами с тази вкусна рецепта.

Сложете тенджера с вода да заври.

Измийте и обелете картофите, нарежете ги на резенчета.

След като водата заври, дръпнете тенджерата от котлона, сипете картофите, похлупете и оставете за 20 минути.

Настържете пармезана, добавете нишестето и подправките и разбъркайте.

Отцедете картофите и ги подсушете с хартиена кърпа.

Сложете ги в полиетиленов плик, добавете зехтина и разбъркайте.

Прибавете сухата смес и пак разбъркайте.

В тавичка сложете хартия за печене, подредете картофите и печете в предварително загрята фурна на 180°С за около 30-40 минути (проверете с клечка за зъби).

Тези хрупкави картофи са много вкусни и ароматни, и са перфектното бирено мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: