Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофки тип Уеджис на фурна

Пресни картофки тип Уеджис на фурна

Пресни картофки тип Уеджис на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Нищо повече не ни трябва от тези картофки - разкошни са"

Необходими продукти

  • картофи - 4 - 5 бр. по - едри (пресни)
  • галета - 5 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • куркума - 1 равна ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете пресните картофи. Нарежете ги на по-дебели резени и ги прехвърлете в тенджера.

Залейте ги с вода със сол и сварете за около 5 минути. Отцедете ги много добре и ги подсушете с кухненска хартия.

В подходяща дълбока чиния смесете галетата заедно с двата вида пипер, риган, олио, чубрица и малко сол на вкус.

Оваляйте всеки резен картоф в ароматната смес.

Сложете хартия за печене в тава и наредете картофчетата.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете картофите до хубав златист цвят.

Пресните картофки тип Уеджис на фурна са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: