Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени пресни картофки с млечно-чеснов сос

Печени пресни картофки с млечно-чеснов сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Новак
136
Печени пресни картофки с млечно-чеснов сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чесновият сос е перфектната добавка за тези картофки"

Необходими продукти

  • зехтин - 100 мл
  • картофи - 1 килограм пресни
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • шарена сол - 1 - 2 ч.л.
  • къри - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • за чесновия сос
  • чесън - 4 скилидки пресован
  • цедено кисело мляко - 1 кофичка
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре пресните картофки и ако се налага търкайте с четчица, за да премахнете замърсяванията.

Сипете в плик всички подправки и добавете вътре картофите. Раздрусайте добре, за да се овкуси всеки един картофи.

Прехвърлете в намазнена тава картофките и ги полейте обилно със заехтин.

Налейте около 150 мл вода в тава. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете картофите до готовност.

Междувременно пригответе соса. Смесете пресования чесън с цеденото мляко и сметаната, овкусете го с бял пипер и сол.

Поднесете картофите с чесновия сос.

Печените пресни картофки с млечно-чеснов сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: