Начин на приготвяне
Накиснете боба за около 24 часа.
Излейте водата и сипете боба в тенджера с нова вода.
Сложете го да се вари за около 20 минути, излейте водата и отново налейте нова.
Изчакайте наново да заври водата, добавете 1 с.л. олио, нарязана на ситно глава кромид лук и червена сладка чушка.
Оставете боба да се свари до готовност и го прецедете.
Сипете в дълбок тиган 2 с.л. олио, 50 г масло и запържете нарязаните на ситно чесън, лук, червена чушка и сол.
След няколко минути добавете 1 с.л. брашно, червения пипер и 1 и 1/2 от последната вода на боба.
Разбъркайте всички продукти и ги оставете да се смесят добре.
Махнете вкусното бобено ястие и го овкусете с джоджен и черен пипер на вкус.
Прехвърлете го в глинени гювечета и сложете във всяко едно по една люта чушка.
Запечете ги на 200 °C до готовност.
Сръбското Тавче Гравче е много вкусно.
Коментари
Има и домати и брашно.