Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сръбско Тавче Гравче

Сръбско Тавче Гравче

Vesela SHVesela SH
Новак
11261
Сръбско Тавче Гравче
Снимка: Vesela SH
2 / 2
19/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Сръбското Тавче Гравче е много вкусно. Ама наистина много вкусно"

Необходими Продукти

  • домати - 3 с.л. от консерва
  • чушки - 1 бр. суха, червена
  • боб - 300 г
  • лук - 2 глави
  • краве масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сухи люти чушки - по 1 на порция
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за около 24 часа.

Излейте водата и сипете боба в тенджера с нова вода.

Сложете го да се вари за около 20 минути, излейте водата и отново налейте нова.

Изчакайте наново да заври водата, добавете 1 с.л. олио, нарязана на ситно глава кромид лук и червена сладка чушка.

Оставете боба да се свари до готовност и го прецедете.

Сипете в дълбок тиган 2 с.л. олио, 50 г масло и запържете нарязаните на ситно чесън, лук, червена чушка и сол.

След няколко минути добавете 1 с.л. брашно, червения пипер и 1 и 1/2 от последната вода на боба.

Разбъркайте всички продукти и ги оставете да се смесят добре.

Махнете вкусното бобено ястие и го овкусете с джоджен и черен пипер на вкус.

Прехвърлете го в глинени гювечета и сложете във всяко едно по една люта чушка.

Запечете ги на 200 °C до готовност.

Сръбското Тавче Гравче е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Боб на фурна, готвя го и аз, но без люти чушки.
13.04.2024 12:59
Анонимен
Анонимен
А доматите къде са?
26.01.2024 19:15
2
1