Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Паниран качамак със сирене

Паниран качамак със сирене

Паниран качамак със сирене
Снимка: Веселина Константинова
01/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Сигурни сме, че сте пробвали традиционния качамак. Но като този едва ли сте опитвали. Ще останете приятно изненадани!"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 250 г за качамак
  • бяло сирене - 100 г
  • галета
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • ленено семе
  • слънчогледово олио - за пържене
  • сусам
  • сол
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата в тенджера и вътре изсипваме брашното за качамака, като бъркаме енергично.

Разбъркването продължава, докато сместа започне да се отлепя от стените на тенджерата. Щом това се случи, отстраняваме от котлона и добавяме надребнено сирене в качамака.

Разбъркваме и прехвърляме в тавичка. Заравняваме отгоре хубаво.

Нека качамакът в тавата се охлади и се стегне добре. След това се реже на квадратчета.

Време да приготвим панировката. За целта в един съд разбиваме яйцата. В друг съд слагаме галетата и семената.

Всяко парче качамак топим в яйце и галета, след което пържим в сгорещено олио от всички страни.

Панираният качамак със сирене поставяме върху домакинска хартия, за да се отдели излишната мазнина.

Опитайте и вие този невероятно вкусен качамак със сирене, ще останете доволни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: