Начин на приготвяне
Първо почистете чушките и ги оставете настрана. Загрейте олио в тиган и запържете настъргания морков и нарязания лук.
Добавете ориза и задушете докато придобие стъклен цвят. Прибавете и настърганите домати, овкусете със сол, пипер и риган.
Сипете чаена чаша гореща вода и оставете за кратко на котлона - оризът да я поеме.
Междувременно бъркайте, за да не загори. Плънката е готова и вече може да пристъпите към пълнене на чушките.
Наредете вече напълнените чушки в тава - ако има още плънка, може да я разпределите между тях. Отгоре залейте с 1-2 чаши вода и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.
В тенджерка сипете брашното и киселото мляко, разбъркайте добре с тел и прибавете разбитото яйце.
След това налейте соса, който се е отделил при печене на чушките. Сосът трябва да ври до сгъстяване, като се разбърква непрекъснато.
Накрая се добавя лимоновият сок и чушките се поливат със соса. Поднасят се с пресен магданоз.
Пълнените чушки с бял сос са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнени чушки с ориз или вкусни пълнени чушки с яйца и сирене.
Коментари