Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Панирани пълнени чушки с млечен сос

Панирани пълнени чушки с млечен сос

Панирани пълнени чушки с млечен сос
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Трапеза без чушки бюрек не може! Особено ако са вкусни като тези."

Необходими продукти

  • сирене - 200 г краве
  • чушки - 10 броя печени
  • яйца - 2 големи
  • чесън - 2 ск.
  • копър
  • Паниране
  • галета - 50 г
  • брашно - 50 г
  • яйца - 2 бр. средни
  • Сос
  • кисело мляко - 1/2 коф.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 ск.
  • сол - на вкус
  • копър - свеж, скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбитите яйца смесваме с намачканото сирене, смачкан чесън и скълцан копър.

Изпечените чушки се разполовяват и се пълнят с плънката от яйца.

След което се потапят в разбити яйца, брашното, пак яйце и за финал галета.

Пържим чушките в сгорещено олио и изваждане върху хартия, за да се отстрани излишното олио.

Пълнените чушчици поднасяме с млечен сос, приготвен от разбито мляко, олио, скълцан чесън и малко сол.

Панирани пълнени чушки с млечен сос сервираме с любимата си салатка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: